Продължете към съдържанието

Гарнитура

Изхвърляне на стара гарнитура

Няма човек, който да не обича домашния уют и да не иска да си го осигури всячески. В повечето случаи уюта в дома се свързва с удобния диван в хола. Това е любимата мебел на всички членове на семейството и неслучайно е най-износената в дома. Износва се не само дамаската, но и меката част от дунапрен се сляга, чупят се твърдите части и т.н. Ако и вашата гарнитура изглежда по този начин, то със сигурност имате нужда от чисто нов диван. Преди да пристъпите към покупката, трябва да направите няколко важни стъпки за изхвърляне на стара гарнитура с фирма за извозване.

Изхвърляне на стара гарнитура

Първо, добре определете нуждите на семейството. Ако семейството ви е многочленно и диванът ще се използва от повече хора, помислете з по-голям диван. Определено диван двойка никак няма да е подходящ. Измерете внимателно мястото, на което предвиждате да го поставите. Не можете да купите голям диван, който няма а може да се вмести в пространството, за което сте го взели или пък да не може да мине през вратата на апартамента или стаята, която ще стои.

Не рискувайте да купувате диван просто защото ви харесва.

Преди да решите на кой модел ще се спрете окончателно, трябва да решите дали имате нужда от допълнително пространство за спане. Ако имате роднини и приятели, които често остават да преспят в дома ви, добре е да заложите на разтегателен диван.

Разтегателните гарнитури днес не са тези, които бяха в миналото. Днес този модел мебели се разтягат много по-лесно и не са обременени с грозните и досадни метални механизми. Сега разтегателните дивани предлагат много по-голямо удобство не само за тялото. Те предлагат и допълнително място за съхранение на вещи или завивки.

Диван за изнасяне от София

Щом твърдо сте решили да си купите нов диван, не зарязвайте стария на тавана или в мазата. Обадете се на хамалите и поискайте да ви включат в графика си за изхвърляне на стара гарнитура. Така няма да се налага да си губите времето в мисли и мъки да изнесете стария диван от дома си.

След като дойде бригадата, ще се заемат с демонтирането и разрязването на дивана, за да могат лесно да го изнесат от жилището и да го качат на камиона. Няма друг начин за по-лесно и безпроблемно изкарване на тази мебел от дома. В противен случай могат а бъдат нанесени редица повреди по стените около вратата на стаята, в която се намира дивана, по подовата настилка, коридора или външната врата. Цената на услугата е почти символична и не се заслужава дори да се замисляте.