Продължете към съдържанието

Изнасяне на стар хладилник в София

Изнасяне на стар хладилник с Булком,Ком. Стойността за извозване на един стар хладилник всички размери е 50 лева. Един хладилник работи безотказно приблизително 10 години. След това е добре да бъде подменен, тъй като дори да не дава някакви дефекти, то със сигурност харчи много електроенергия. Някои стари хладилници започват да се размразяват, когато си поискат. Всичко това трябва да ви напомни, че хладилникът ви е за смяна.

извозваме електроуреди в района на София

Днес в магазините се предлага огромно разнообразие от хладилници за всички нужди и всеки джоб. Можете да си купите по всяко време на изгодна цена.

Какво, обаче, ще правите със стария си хладилник.?

Трябва да го изхвърлите, разбира се! Едва ли ще можете да се справите сами с дейността по изхвърляне на стария хладилник. Той е обемист и тежък и ще ви трябва поне още един човек, за да го изнесете от жилището. Електроуредите не могат да бъдат оставяни на обикновените сметища. Те са опасни за природата и задължително се извозват до депа за рециклиране. Можете да оставите хладилника и в пункт за приемане на метали, но все с някакво превозно средство ще трябва да го превозите до пункта.

Както и да го мислите, все е сложно. Много от големите вериги магазини за техника предлагат на клиентите, които си купуват някакъв хладилник, извозване на стар хладилник. По този начин се намаляване цената на новия. Това е световна практика. Така големите магазини активно участват в инициативата за опазване на околната среда.

Разбира се, ако магазинът, от който си купувате хладилника, не предлага тази услуга, няма как да закарате стария хладилник до депото за рециклиране с лекия си автомобил. Не рискувайте да го закрепите по някакъв начин на покрива на колата. Това е изключително опасно, тъй като там не може да стои стабилно и всеки момент може да падне. Така ще нарани на някого или ще съсипе вашата или някоя чужда кола.

Най-доброто решение в случая е да се обадите на хамалите.

Те имат чудесни инициативи, които позволяват да намалите цената на услугата с увеличаване на броя на електроуредите, които имате за изхвърляне. Може и да ви звучи чудно, но опасността, която представляват те за околната среда, кара законодателството да подпомага и поощрява всички фирми, които се ангажират с извозването на електроуреди до специализираните депа за рециклиране.

Потърсете телефон на хамалска бригада и дайте заявка за изнасяне на стария хладилник и другите ненужни електроуреди в дома ви, които само заемат място. Уточнете деня на посещението и бъдете на адреса в уговорения час. Хамалите ще изнесат внимателно стария ви хладилник и ще го натоварят на камиона без да се налага да им съдействате за това.